Ενοικίαση στα Χανιά

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ONLINE H ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ:

+30 2821089065

Chania Port View
Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και η πρωτεύουσα του νομού Χανίων. Βρίσκεται στη βορινή πλευρά του νησιού, 70 χμλ περίπου δυτικά του Ρεθύμνου και 145 χλμ δυτικά του Ηρακλείου. Το κλίμα είναι τυπικό μεσογειακό με ηλιόλουστα ξηρά καλοκαίρια και μαλακούς βροχερούς χειμώνες. Τα Χανία όπως και η υπόλοιπη Κρήτη, σε αντίθεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση καθώς η τοπική οικονομία βασίζεται σε γεωργικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο.
Η πόλη των Χανίων μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη: την παλιά πόλη και τη νέα που είναι και η μεγαλύτερη. Η παλιά πόλη βρίσκεται δίπλα στο παλιό λιμάνι και είναι το κέντρο γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε ολόκληρος ο αστικός ιστός της πόλης. Ήταν περικυκλωμένη από τα παλιά Βενετικά τοίχη που ξεκίνησαν να χτίζονται το 1538. Απ'αυτά σώζονται το ανατολικό και το δυτικό μέρος. Τα Χανιά είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης και ο καλύτερος τρόπος να τα εξερευνήσετε είναι νοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο.
 
Νυχτερινή ζωή στα Χανιά
Ο νομός Χανίων προσφέρει ποικίλη και ζωντανή νυχτερινή ζωή που κορυφώνεται στην πρωτεύουσα (πόλη των Χανίων) και στον Πλατανία και την Παλαιοχώρα, μερικές από τις παραλίες του νομού. Θα βρείτε μοντέρνα bars που προσφέρουν όλα τα είδη της μουσικής καθώς και clubs που είναι ανοιχτά μέχρι την αυγή. Ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε είναι να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να ανακαλύψετε τη νυχτερινή ζωή των Χανίων με τον δικό σας ρυθμό.
 
Παραλίες στα Χανιά
 
Πλατανιάς
10 χλμ δυτικά της πόλης των Χανίων.
Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και δείτε και μόνοι σας την υπέροχη αμμώδη παραλία του Πλατανιά και τα τιρκουάζ νερά της. Η παραλία εκτείνεται για χιλιόμετρα γύρω από το ομόνυμο χωριό. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει ένα μαγευτικό σκηνικό με το το νησάκι του Αγίου Θεόδωρου στα ανατολικά και τη χερσόνησο Ροδοπού στα δυτικά. Πολλά σημεία της παραλίας είναι οργανωμένα με καρέκλες και ομπρέλες διαθέσιμες, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της η παραλία του Πλατανιά έχει διατηρήσει τον φυσικό της χαρακτήρα.
 
Αγία Μαρίνα
5 χλμ δυτικά της πόλης των Χανίων.
Κλείστε ένα αυτοκίνητο και πάρ'τε τον υπέροχο δρόμο προς Κολυμπάρι όπου θα συναντήσετε την πρώτη από μια σειρά από παραλίες με άμμο και βότσαλα που προσφέρει η περιοχή. Κοντά στην ήσυχη παραλία της Αγίας Μαρίνας βρίσκονται ξενοδοχεία που προσφέρουν ευχάριστη διαμονή σε οικογένειες.

Ελαφονήσι
Στο νοτιοδυτικό σημείο του νομού Χανίων.
Η πιο απομακρυσμένη παραλία από την πόλη των Χανίων, που αξίζει όμως το μακρύ ταξίδι που θα κάνετε για να την προσεγγίσετε. Είναι ένα νησάκι σχεδόν συνδεδεμένο με την ακτή καθώς απέχει μόλις 100 μέτρα από την παραλία και μπορεί κάποιος να το πλησιάσει περπατώντας στη θάλασσα. Το Ελαφονήσι απέχει 76 χλμ από τα Χανιά και 43 από το Καστέλι. Οι επισκέπτες έρχονται εδώ για να θαυμάσουν τις υπέροχες αμμώδεις παραλίες με τους αμμόλοφους και την λευκή άμμο και να κολυμπήσουν στα μοναδικά κρυστάλλινα νερά. Ακόμα και με τη μεγάλη προσέλευση τουριστών η περιοχή δεν έχει αναπτυχθεί υπερβολικά. Το Ελαφονήσει είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Κρήτη. Κλείστε ένα αυτοκίνητο για να δείτε από κοντά αυτή την όμορφη παραλία.

Φαλάσαρνα
75 χλμ περίπου δυτικά της πόλης των Χανίων, στη δυτική ακτή της Κρήτης.
Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Κρήτης, τα Φαλάσαρνα είναι μια σειρά από αμμώδεις παραλίες με βαθιά γαλανά νερά. Κοντά στην παραλία υπάρχει περιορισμένος αριθμός ενοικιαζόμενων δωματίων με αποτέλεσμα η περιοχή να μην έχει πολύ κόσμο. Υπάρχει τακτική λεωφορειογραμμή από την πόλη των Χανίων στα Φαλάσαρνα αλλά μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να πάτε όποτε θέλετε.

Φραγκοκάστελο
Στη νοτιοανατολική μεριά του νομού Χανίων, περίπου 65 χλμ από την πόλη των Χανίων.
Ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή μέρη του νομού Χανίων, το Φραγκοκάστελο βρίσκεται περίπου 15 χλμ ανατολικά της Χώρας Σφακίων. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο για να επισκεφτείτε το Φραγκοκάστελο που έχει γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία της Κρήτης. Το 1828, κατά τη διάρκεια της Κρητικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία του νησιού, Τούρκοι πολεμιστές κατέσφαξαν περισσότερους από 600 Κρήτες πολεμιστές που είχαν βρει καταφύγιο στο κάστρο. Από τότε, σύμφωνα με τον θρύλο, στην επέτειο της σφαγής τα φαντάσματα των νεκρών πολεμιστών, οι Δροσουλίτες όπως ονομάζονται, σηκώνονται από το διπλανό νεκροταφείο, εξοπλισμένοι όπως τότε και σχηματίζουν παρέλαση που περνάει μέσα από το κάστρο και καταλήγει στη θάλασσα.

Κολυμπάρι
45 χλμ περίπου δυτικά της πόλης των Χανίων.
Υπέροχη, καθαρή παραλία με βότσαλα και βαθιά γαλανά νερά, στο ομώνυμο τουριστικό θέρετρο , είναι το τελευταίο σημείο από μια σειρά από θέρετρα και παραλίες που εκτείνονται δυτικά της πόλης των Χανίων. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και ανακαλύψτε την υπέροχη αυτή παραλία.
 
Γραμβούσα
Στον κόλπο του Κίσσαμου, δυτικά των Χανίων, υπάρχει ένα group από νησάκια και χερσονήσους εκπληκτικής ομορφιάς. Κλείστε ένα αυτοκίνητο και δείτε και μόνοι σας τα πιο όμορφα μέρη που είναι το νησάκι της Γραμβούσας και η παραλία του Μπάλου στην χερσόνησο Τηγάνι. Η Γραμβούσα με τη φυσική και μαγευτική ομορφιά της και τα πρασινογάλανα νερά της προσελκύει τουρίστες, όχι μόνο για το φυσικό της κάλλος αλλά και για τη μακρά ιστορία της. Το κάστρο που είναι χτισμένο στην κορυφή του βουνού, αιχμαλωτίζει την προσοχή των επισκεπτών.
 

Οι τοποθεσίες ενοικίασης

Αγία Μαρίνα (σταθμός εξυπηρέτησης)

Rent a car in Αγία Μαρίνα (σταθμός εξυπηρέτησης) Μαγευτική τοποθεσία με το νησάκι του Αγ. Θεόδωρου στα ανατολικά και την χερσόνησο Ροδοπού στα δυτικά.
Μάθετε περισσότερα...

Αεροδρόμιο Αθηνών

Rent a car in Αεροδρόμιο Αθηνών Το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, ένα απο τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια στον κόσμο.
Μάθετε περισσότερα...

Λιμάνι Σούδας (σταθμός εξυπηρέτησης)

Το λιμάνι της Σούδας είναι η αφετηρία για να ανακαλύψει κάποιος τα Χανιά. Προσφέρει εκπληκτική θέα της θάλασσας και των Λευκών Όρεων.
Μάθετε περισσότερα...

Αεροδρόμιο Χανίων (σταθμός εξυπηρέτησης)

Rent a car in Αεροδρόμιο Χανίων (σταθμός εξυπηρέτησης) Καλώς ήλθατε στα Χανιά! Ο μικρός αλλά σύγχρονος σταθμός θα ικανοποιήσει κάθε σας ανάγκη όταν αποβιβαστείτε στην Κρήτη.
Μάθετε περισσότερα...

Χανιά (σταθμός εξυπηρέτησης)

Rent a car in Χανιά (σταθμός εξυπηρέτησης) Το κέντρο των Χανίων είναι γεμάτο ζωή. Εδώ θα βρεθείτε αν ψάχνετε καλό φαγητό και έντονη νυχτερινή ζωή.
Μάθετε περισσότερα...

Ηράκλειο

Rent a car in Ηράκλειο Heraklion is the largest city and the administrative capital of Crete.
Μάθετε περισσότερα...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Rent a car in Αεροδρόμιο Ηρακλείου Το δεύτερο μεγαλύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της Ελλάδας πήρε το όνομα του απο τον διάσημο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη.
Μάθετε περισσότερα...

Λιμάνι Ηράκλειου

Rent a car in Λιμάνι Ηράκλειου The Port of Heraklion is conveniently located in the heart of the East Mediterranean.
Μάθετε περισσότερα...

Πειραιάς

Rent a car in Πειραιάς Το Μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και της ανατολικής Μεσογείου, μόλις 12 λεπτά απο το κέντρο της Αθήνας.
Μάθετε περισσότερα...

Ρέθυμνο

Rent a car in Ρέθυμνο Μια απο τις πλουσιότερες σε αρχαία ιστορία περιοχές της Κρήτης το Ρέθυμνο, μπορεί να ταξιδέψει τους επισκέπτες του στις μοναδικές στιγμές του Μινωικού πολιτισμού.
Μάθετε περισσότερα...